Slza a Štěpán Urban
16 07
Slza a Štěpán Urban
  • Amfiteátr Buchlovice
  • 16.7.2016 19:00
  • 380 Kč
Koupit vstupenky

O umělci

Slza jsou Lukáš Bundil a Petr Lexa.

Lukáš Bundil (kytara) Zakládající člen skupiny Slza. Narodil se roku 1986 v západočeské Aši, po střední škole odešel do Prahy, kde žije dodnes. Byť byl ke hře na kytaru veden odmalička, vážně začal cvičit až ve věku, kdy se se cvičením končí, tedy v osmnácti. Jako studiový i koncertní hráč spolupracoval s řadou interpretů (např. Olga Lounová, David Deyl), nyní je možné Lukáše mimo Slzu vidět např. v kapele Xindla X. Kromě hraní se věnuje také výuce hry na kytaru, vystudoval techniku na ČVUT.

Petr Lexa (zpěv) Narodil se roku 1991 v Českých Budějovicích. V šesti letech se začal věnovat herectví a dva roky nato dostal první roli na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově. Od šestnácti let se věnuje hudbě, převážně zpěvu a hraní na klávesy. Roku 2012 se zúčastnil první řady soutěže Hlas ČeskoSlovenska, kde se umístil mezi 24 nejlepšími zpěváky. Roku 2013 založil YouTube kanál Hoggy, kam umísťuje vlastní komická videa.

Zdroj: skupinaslza.cz

Štěpán Urban

Jméno Štěpána Urbana se na Slovácku skloňuje ve všech pádech. Charismatický student Stojanova gymnázia totiž skončil na druhém místě v Česko Slovenské SuperStar. Pro Čechy a Moravu je však vítězem právě on! „Dlouho jsem se s takovým talentem nesešel,“ pochválil jej Paľo Habera.

Sedmnáctiletý hradišťský rodák není žádnou rychlokvaškou, jak tomu v těchto soutěžích někdy bývá pravidlem. Štěpán několikrát zvítězil v celorepublikové folkové Bráně (což je nástupce legendární Porty), je členem místní kapely The Guises a také spolupracovníkem Slováckého divadla. Píše vlastní texty, skládá muziku a také chodí na hodiny zpěvu do ZUŠ Uh. Hradiště.

Zdroj: text: Iva Pašková, idobryden.cz, foto: superstar2015.nova.cz